Nieuws

Persbericht Gazelle

Prinses Margriet laat 14 miljoenste Gazelle van de band lopen

Dieren, 14 december – Even aandraaien en klaar is hij. Met het monteren van het zadel liet Prinses Margriet in het Gelderse Dieren de 14 miljoenste fiets van Gazelle van de band lopen. De fabrikant vierde tevens het 120-jarig bestaan.

De 14 miljoenste Gazelle is een elektrische fiets, een categorie die de laatste jaren enorm in de lift zit. Momenteel is 25 procent van de verkochte Gazelle-fietsen voorzien van elektrische trapondersteuning, wat vooral voor de langere afstanden prettig is. In totaal werden in ons land bijna 1 miljoen elektrische fietsen verkocht.

Momenteel zijn het vooral senioren die een elektrische fiets aanschaffen. Volgens Gazelle wordt 2013 het jaar waarin de elektrische fiets ook bij een jongere doelgroep doorbreekt, onder meer omdat bijvoorbeeld forenzen de elektrische fiets als een alternatief voor het OV en de auto zullen zien. Gazelle verwacht medio 2016 de 15 miljoenste fiets te produceren. Tegen die tijd is 40 procent van de fietsen elektrisch.

Drie ouders van kinderen met een spierziekte kregen ter gelegenheid van de 14 miljoenste fiets een elektrische Gazelle cadeau. Hiermee krijgen ze letterlijk een duwtje in de rug tijdens lange fietstochten. De fietsen zijn uniek doordat zij voorzien zijn van de productienummers 14.000.001, 14.000.002 en 14.000.003.

Over Gazelle
Koninklijke Gazelle bestaat sinds 1892 en is de enige Nederlandse fietsproducent met het predicaat Koninklijk. Jaarlijks produceert het bedrijf circa  300.000 fietsen en is  marktleider in Nederland. Elektrische fietsen vormen een steeds groter deel van de productie en maken inmiddels 20 procent uit van de verkoopaantallen. Sinds vorig jaar is Gazelle onderdeel van Pon Holdings, één van Nederlands grootste familiebedrijven.