Nieuws

Lustrumeditie NK tegenwindfietsen met heroïsche winnaar

Zaterdag 10 december 2018 wat t zover: de lustrumeditie van het NK Tegenwindfietsen. 

Op 7 december kondigden we het aan: ‘We kriehen sturm!’ Dit betekende dat op 10 december het Eneco NK Tegenwindfietsen zijn vijfde editie beleefde. Ook dit jaar mochten 250 windfanaten, postbodes en afgetrainde recreatiefietsers zich op de Oosterscheldekering letterlijk het snot voor de ogen fietsen in de strijd tegen minimaal windkracht 7. Op een gewone fiets met terugtraprem. Met een heroïsche winnaar: Max de Jong. Als het aan de ambitie van de organisatie ligt, doet iedere rechtgeaarde Nederlander in elk geval één keer in zijn leven mee aan deze oer-Hollandse krachtmeting.

Dit lustrumjaar ontmoeten zweet, snot en techniek elkaar voor het eerst en wordt de onzichtbare tegenstander – de Hollandse wind – een stukje zichtbaarder met behulp van het ‘Eneco Tegenwindlicht’.  Dit is een opvallende 100 meter lange lichtwand direct langs het parcours, die dankzij verschillende kleuren licht voor het eerst met behulp van LED laat zien hoe hard het waait.

Onder andere NRC, Hart van Nl, Jeugdjournaal, De Telegraaf en het NOS Journaal maakten sfeerreportages (op de kering) en media en mensen blijven zich in beeld verbazen over dit nieuwe Hollandse fenomeen.