Nieuws

exPRtease Highlights 2018….

We mochten voor HEINEKEN aan de slag met het vergroten van de bekendheid van de hele cider categorie, waarbij de focus lag op Apple Bandit. In het voorjaar hebben we media en influencers door middel van een cider tasting kennis laten maken met alle smaken cider (Apple Bandit. Old Mout, Stassen en Jillz). In de zomer hebben we bij De Parade een spectaculaire Theatre of Taste op de Amstel gecreëerd, waar wederom media en influencers ondergedompeld werden in de rituelen omtrent cider. Het jaar is feestelijk afgesloten met de ‘Etiquette rondom het aperitief’ waarbij uiteraard een belangrijke hoofdrol was weggelegd voor …cider.

Voor Sensoor, de landelijke Luisterlijn, hebben we een groot onderzoek uitgevoerd om hun landelijke wervingscampagne ‘luister’ bij te zetten. Sensoor bestond dit jaar 50 jaar en heeft meer dan 1.000 vrijwilligers aan het werk in het hele land om iedereen die daar behoefte aan heeft een luisterend oor te bieden. Gezien de groeiende wachtlijsten in de GGZ wordt de nood steeds hoger. Sensoor was niet alleen op zoek naar meer vrijwilligers, maar wilde Nederland ook bewuster maken van het belang van echt goed naar elkaar luisteren. Want dat doen we steeds minder. De campagne werd afgetrapt door minister Hugo de Jonge.

In samenwerking met reclamebureau Roorda hebben we de lancering van de MONO- campagne georganiseerd en ondersteund. Bellen, appen en social media checken terwijl je autorijdt of op de fiets zit vormt een steeds groter gevaar voor de verkeersveiligheid. Daarom is het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de MONO- campagne gestart. Het is heel normaal om even niet bereikbaar te zijn voor berichtjes en je hoofd bij het verkeer te houden. Er worden tips gegeven om dit ook echt te doen. Ook wordt iedereen opgeroepen om een berichtje uit te stellen als je weet dat de ander onderweg is. MONO staat letterlijk voor één of alleen. In de campagne staat het voor met één ding bezig zijn, rijden met aandacht voor het verkeer. Nederland gaat ongestoord onderweg. Rij MONO, fiets MONO.

Dit jaar vond ons jaarlijkse paradepaardje het NK Tegenwindfietsen voor de 5ekeer plaats. Op de Oosterscheldekering moesten 300 deelnemers windstoten van wel 127 km per uur trotseren om op een gewone, ouderwetse fiets zonder versnellingen en met terugtraprem de overkant te bereiken. Het NK Tegenwindfietsen is inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen (mits de wind hard genoeg is) en zoals altijd weer een daverend (PR) succes. Ter ere van de lustrumeditie van het oer-Hollandse NK Tegenwindfietsen maakte de organisatie de windkracht voor het eerst visueel met het Eneco Tegenwindlicht. Op een gedeelte van het traject werd de windsnelheid realtime gemeten met tien analoge windsensoren. Op basis van die gemeten windsnelheid was er een geanimeerd kleurverloop op een LED installatie te zien. Hoe hoger de windsnelheid, des te paarser het licht. Voor het eerst was er zichtbaar bewijs van de windstoten waar de deelnemers tegen vechten.

Voor Intertoys mochten we voor de tweede keer op rij de PR verzorgen rondom de belangrijkste speelgoedmaanden van het jaar: Sinterklaas en Kerstmis. Naast de welbekende speelgoedtrends en de verlanglijstjes top 10, lanceerden we de Intertoys Opruimweken. Hoe maak je het beste verlanglijstje? Wat te doen met al dat speelgoed waar kinderen ‘uitgegroeid’ zijn. Met behulp van gedegen onderzoek en diverse tips van verschillende opruimcoaches kwamen we tot een mooie lijst met tips en trick en do’s en dont’s.

Andere hoogtepunten in 2018: samen met Joe Public aan de slag voor de herintroductie van Ohra’ s Paarse krokodil, een fenomeen terug van nooit weggeweest. Voor NederlandSchoon orgsaniseerden we talrijke acties, waaronder de jaarlijkse Landelijke Opschoondag. We ondersteunden BeyenMeyer bij de uitrol van het ultieme sales-instrument: sales waarmee de wereld gered wordt. Het idee is even simpel als geniaal: samen met een derde partij koopt worden emissiecertificaten opgekocht en worden deze gedrukt op de zogenaamde CO2 koffiemok. Daarmee zijn de emissiecertificaten niet alleen uit de markt gehaald en onbruikbaar gemaakt; ook zal de prijs van emissiecertificaten stijgen als gevolg van een kleiner aanbod (we hebben de certificaten immers onttrokken uit de markt) waarmee ze minder aantrekkelijk worden om te kopen.

Ook deden we met BeyenMeyer mee aan de lerarenstaking. De zoveelste staking betekende dat heel veel scholieren een dag vrij zijn en veel werkende ouders dus met hun kroost omhoog zitten.

Om de ouders, maar vooral om de leraren een hart onder de riem steken nodigde het reclamebureau reclametalentjes van 8-12 jaar oud uit. Creatieve kinderen krijgen de mogelijkheid om een andere blik op de problematiek te werpen en hun ideeën, meningen en wie weet zelfs oplossingen te verkopen in een echte commercial. Kinderlogica als medicijn? De commercial werd s ’avonds eenmalig uitgezonden voorafgaand aan het Jeugdjournaal en haalde veel landelijk nieuws. De commercial is genomineerd voor een Gouden Loekie!